Sportovní vybavení a potřeby

Albi Ubongo druhá edice

Tento neodolatelný produkt Albi Ubongo druhá s osvědčenou značkou Albi máte možnost najít u nás teď ve slevě. Právě nyní za skvělou cenu 999 Kč.
Albi Ubongo druhá
Ověřit dostupnost
Značka: Albi
999

Napínavá rodinná hra, která nadchne děti i rodiče. Sestavte požadovaný tvar z barevných dílků než se přesypou hodiny a získejte za odměnu diamanty!

Ubongo vlastně není ani tak úplně hra jako spíše hlavolam. K známému principu autor přilepil pár pravidel a nová hra byla na světě. Ono ale právě těch „pár pravidel“ se ukázalo geniálním nápadem. I lidé, kteří normálně o hlavolam ani nezavadí, se rádi pobaví právě s touto hrou.

O co jde?
Každý hráč má k dispozici 20 dílků. Jedná se o všechny možné útvary tvořené 2 – 5 čtverci (podobnost s Blokusem není čistě náhodná – tento princip využívají nezávisle na sobě mnozí autoři her).

V každém kole má hráč před sebou katrtičku s nějakým geometrickým útvarem, který musí složit pomocí svých dílků. Nemůže však použít libovolné, ale jen předem určené dílky. Každá kartička totiž obahuje nahoře šest sad dílků. Na začátku kola se hodem kostky určí, která sada se použije. Nyní nastává rychlé kmitání rukou a všelijaké přesouvání a převracení dílků. Všichni hráči totiž hrají současně. Každý má svoji kartičku a snaží se svůj úkol splnit dříve než ostatní.

Na složení útvaru mají hráči časový limit a kdo to nestihne, vyjde v daném kole naprázdno. Ostatní si vezmou dva drahokamy z nabídky. Podle pořadí mají různé možnosti posunout svou figurku do řady, kde jsou kameny, které se jim hodí nejvíce. O vítězi totiž nerozhoduje celkový počet získaných drahokamů, ale nejvyšší počet kamenů od jednoho druhu.

Kartičky jsou oboustranné, z jedné strany jsou lehčí úlohy – skládačky pouze ze tří dílků, z druhé těžší – čtyřdílkové. Před hrou se hráči rozhodnou, kterou variantu si zvolí.