Sportovní vybavení a potřeby

Cornisun kruh 500 cm (3 díly)- solární plachta

Ve slevě tento výrobek Cornisun kruh 500 cm (3 pocházející od značky Cornisun můžete najít u nás pořád výhodně! Nabídky od 3 650 Kč.
Cornisun kruh 500 cm (3
Ověřit dostupnost
Značka: Cornisun
3 650

Průhledná solární plachta Cornisun na kruhové bazény s průměrem hladiny 500 cm. Čirá, průhledná solární plachta, vyztužená nylonem, s dlouhodobou UV ochranou. Rychlý a účinný ohřev vody v bazénu. Nízká hmotnost, ale vysoká ohebnost. Solární plachtu dodáváme ve 3 kusech (prostřední pruh a 2 boční půlkruhy). Je tak zajištěna jednoduchá a snadná manipulace, kterou zvládne i větší dítě.

Proč je solární plachta Cornisun průhledná : průhledná plachta propouští slunce až na dno bazénu a ohřev je rychlý a efektivnější nežli u plachet černých nebo modrých. Voda v bazénu dosahuje po několika slunných dnech až 30°C.

Solární plachta CorniSun je obohacena o nylon. Díky tomu má plachta Cornisun stejnou pevnost, jako běžná plachta o síle 500 mikronů. Zároveň je lehčí a pružnější, lépe se skládá, případně roluje.
Navíc u plachty Cornisun je horní a spodní vrstva každá vytvořena z pěti jednotlivých, slabých vrstev. Tím je zvýšena pevnost plachty a prodloužena její trvanlivost, při zachování nízké hmotnosti, pružnosti a ohebnosti. Obecně se udává trvanlivos plachet Cornisun až 5 let.

Proč jsou větší solární kruhy CorniSun rozdělené napůl nebo na třetiny? Jak jsou rozmístěné na bazénu?: Manipulace s rozdělenou plachtou je obvykle jednodušší a někteří zákazníci si ji dokonce dělili sami. Zvlášť na větších bazénech o průměru 4 m a více, je sundavání jednodílné plachty z hladiny obtížné i pro 2 osoby.
Na ohřev vody rozdělení plachty nemá žádný vliv, navíc je zde ještě bezpečnostní faktor, kdy zvíře nebo dítě při pádu do bazénu snadněji dostane na hladinu.

Solární plachta je určena např. na bazén Bazén Ibiza Family 500 Mountfield nebo bazén se stejným průměrem hladiny. ( Upozornění: u bazénů s nafukovacím kruhovým límcem uvádí výrobce průměr bazénu u dna a průměr hladiny je menší!Před objednávkou raději změřte průměr hladiny.)

Technické údaje:

• Vyrobeno v ČR ze směsi polyethylenu a nylonu (jediná linka v Evropě, vyrábějící plachty z této směsi)
Nylon významně zpevňuje plachtu a zabraňuje úniku vzduchu z bublinek. Plachta je tak při síle 200 micronů pevnější, než běžné plachty o síle 400 micronů, při poloviční hmotnosti a zachování ohebnosti.
• Dlouhodobá UV ochrana proti stárnutí a praskání plachty (trvanlivost 4 – 5 let)
• Odolná proti soli a běžným koncentracím chloru v bazénu
• Při použití chlorového šoku položte plachtu na hladinu až po snížení množství chloru ve vodě na běžné hodnoty pro koupání (většinou po 2 dnech).

Návod na použití:

Plachtu pokládejte na hladinu bublinami dolů.
Po srolování z hladiny plachtu uložte nejlépe do stínu, nenechávejte na přímém slunci.
Nepokládejte plachtu na trávník. Působením slunce dochází pod průhlednou plachtou ke značnému zvýšení teploty a mohlo by trávu pod plachtou vysušit a spálit.
Po ukončení sezóny plachtu usušte, srolujte nebo složte a uložte na suché, nejlépe tmavé místo. Nenechávejte plachtu přes zimu na hladině, led by ji roztrhal. Stejně tak ji nenechávejte přes zimu mokrou na navijáku. Zmrzlé kapky vody plachtu zcela zničí.