Sportovní vybavení a potřeby

Hi Tec Nutrition Diamond line BCAA professional 400g

Akční a ve slevě výrobek Hi Tec Nutrition Diamond line od výrobce s dobrým jménem Hi Tec Nutrition jednoduše můžete pořídit zde teď opravdu výhodně! Zboží pořídíte teď u nás za 344 Kč.
EAN: 5907534283990
Hi Tec Nutrition Diamond line

BCAA PROFESSIONAL je výrobek ve formě instantního prášku, který obsahuje rozvětvený řetězec esenciálních aminokyselin jako je L-leucin, L-isoleucin a L-valin a to v ideálním poměru 2:1:1. Tyto aminokyseliny se řadí mezi esenciální z toho důvodu, jelikož si je tělo neumí vytvořit samo a proto je potřeba je přijímat ze stravy v dostatečném množství.

BCAA PROFESSIONAL je výrobek ve formě instantního prášku, který obsahuje rozvětvený řetězec esenciálních aminokyselin jako je L-leucin, L-isoleucin a L-valin a to v ideálním poměru 2:1:1. Tyto aminokyseliny se řadí mezi esenciální z toho důvodu, jelikož si je tělo neumí vytvořit samo a proto je potřeba je přijímat ze stravy v dostatečném množství.

ÚČINKY BCAA PROFESSIONAL

Větvené esenciální aminokyseliny jsou pro výstavbu svalstva bezpodmínečně nutné. Jsou okamžitě k dispozici svalovým buňkám pro výstavbové (anabolické) i proti-odbourávající (antikatabolické) procesy v těle. BCAA PROFESSIONAL jsou základem pro syntézu bílkovin a proto silně zabraňují rozpadu svalové hmoty a efektivně napomáhají při její regeneraci.

PRO KOHO JE URČEN BCAA POWDER?

BCAA PROFESSIONAL je vynikající pro přírůstky svalové hmoty, vytrvalostní výkon, odolnost proti únavě, regeneraci i spalování tuků. Bez nadsázky by se dalo říci, že jsou BCAA je základním pilířem sportovní výživy a absolutní nutností pro každého sportovce.

REVOLUČNÍ TECHNOLOGIE TST ® (TOTAL SOLUTION TECHNOLOGY)

Pro posílení a urychlení proteosyntézy (syntézy bílkovin) a výstavby svalstva, byly použity speciálně připravené BCAA PPROFESSIONAL pomocí TST technologie (Total Solution Technology), založené na jejich rozpuštění v kyselině jablečné a re-krystalizaci. Tento způsob přípravy umožňuje rychlé a úplné rozpuštění aminokyselin ve vodě. Díky tomu BCAA pronikají do svalových buněk prakticky ihned a začínají tvořit novou svalovou hmotu. BCAA PROFESSIONAL ve formě TST jsou absorbovány již do 10 minut po konzumaci a jsou transportovány do tkání. Větvené aminokyseliny jsou ideální doplněk výživy krátce před, během i po sportovním zatížení.

METABOLICKÝ PROCES BCAA PPROFESSIONAL

Aminokyseliny BCAA vstupují přímo do krevního oběhu, odkud pronikají do svalových buněk na rozdíl od ostatních, které jsou metabolizovány v játrech. Ve svalových buňkách BCAA spolu s ostatními EAA (esenciálními aminokyselinami) zesilují syntézu bílkovin a tím značně urychlují regeneraci organismu po tréninku a nárůst beztukové svalové hmoty.

VÍCE O LÁTKÁCH

L-leucin: Pokud se užívá po operacích a při rekonvalescenci, podporuje uzdravení zlomenin, pokožky a kostí. Užívání leucinu během redukční diety ochraňuje svalové bílkoviny před rozkladem. Toto umožňuje snížení příjmu sacharidů a tuků. Leucin je obsažen v potravě vzhledem k tomu, že se jedná o esenciální aminokyselinu. Větší množství je obsaženo v syrovátce, kaseinu, ve vaječném bílku, sójových bobech, neloupané rýži a rybách. Měl by se užívat v kombinaci s ostatními aminokyselinami.

L-isoleucin: Tato aminokyselina s rozvětveným řetězcem (vstřebává se přímo do svalů) je běžně spojována se zvýšenou odolností a hojení svalových tkání, je proto doporučována atletům, kulturistům a dalším, kteří podstupují větší fyzickou námahu a kteří chtějí zvětšit objem své svalové hmoty. Potraviny bohaté na isoleucin jsou například banány, borůvky, brusinky, avokádo, pomeranče, jablka, datle, kiwi apod.

L-valin: Valin a další zmíněné aminokyseliny nemusí užívat jen sportovci. Vhodné jsou také pro pacienty s redukční dietou. Význam má i jejich užívání při vegetariánské dietě. Pomáhají chránit organismus před přílišnou degradací bílkovin, navíc energizují svaly a umožňují tak snížit příjem sacharidů i tuků za současného udržení výkonnosti. Zdrojem valinu je kozí sýr, rybí maso, čočka, drůbež, vejce a další druhy masa.

SLOŽENÍ:

obsahuje: L-leucin ( 38,5% ), L-isoleucin ( 19,2% ), L-valin ( 19,2%), regulátor kyselosti (kyselina jablečná, kyselina citrónová a citrát draselný), aroma, umělá sladidla: acesulfam-K a sukralóza, emulgátor: sojový lecitin, barviva: karmín (višňová příchuť), riboflavin (grapefruitová, citrónová a pomerančová příchuť), beta-karoten (mango-melounová příchuť), niacin (kyselina nikotinová), pyridoxin hydrochlorid, kyanokobalamin.

DÁVKOVÁNÍ:

Dvě odměrky (cca 13 g prášku) rozpusťte v 500 ml vody a důkladně zamíchejte. Používejte přímo před tréninkem, během tréninku, případně po něm. Nepoužívejte během jídla. Sportovci, kteří váží méně než 70 kg, mohou používat 10 g prášku, sportovcům s větší tělesnou hmotností se doporučuje dávku zvětšit.

Upozornění:

Obsahuje zdroj fenylalaninu, nevhodné pro nemocné fenylketonurií.

Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.

Upozornění na alergeny: Tento produkt může obsahovat stopy jiných druhů ořechů, arašídů, sezamu, vajec, lepku, korýšů, oříšků a zbytky skořápkových plodů.

Vitamíny a minerály mango melon

ve 100 g v 1 dávce 13 g
Vitamín B12 – kobalamin 1,9 mcg (76%*) 0,25
Vitamín B3 – niacin 12,3 mg (77%*) 1,6 mg (10%*)
Vitamín B6 – pyridoxin 1,1 mg (79%*) 0,14

Aminokyselinové spektrum mango melon

ve 100 g v 1 dávce 13 g
L-Isoleucin 19200 mg 2496 mg
L-Leucin 38500 mg 5005 mg
L-Valin 19200 mg 2496 mg